12

mrt 2020

UPDATE CORONAVIRUS EN DE VVE PER 24-03-2020

In de eerst zes maanden van het kalenderjaar worden veruit de meeste algemene ledenvergaderingen belegd voor onze VvE’s. De afgelopen weken hebben wij vanuit onze VvE’s vele vragen ontvangen rondom het coronavirus en het doorgaan van de ledenvergaderingen.

Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus/ COVID-19 treft Pilaster VvE-beheer maatregelen rondom de ledenvergaderingen, huisbezoeken, bestuursvergaderingen en bezoeken aan ons kantoor te Alkmaar.

 

VvE ledenvergaderingen

Het doorgaan van de ledenvergaderingen wordt in nauw overleg met het VvE-bestuur bepaald.

Tot 1 juni organiseert Pilaster geen ledenvergadering. Waar mogelijk, vooral bij kleine VvE’s, verzorgen wij digitale vergaderingen via onze VergaderApp.

 

Huisbezoeken, bestuursvergaderingen of kantoorbezoek

Wij staken tot nader order onze huisbezoeken en bestuursvergaderingen aan huis. Afspraken proberen wij digitaal te laten plaatsvinden, of middels een conference call. Indien dit niet wenselijk is, dan plannen we op een later moment opnieuw een afspraak in.

 

Gevolgen maatregelen

Wij beseffen dat deze maatregelen ingrijpende gevolgen heeft voor de ledenvergaderingen qua planning en de regelgeving. Er kan door de maatregelen mogelijk niet voldaan worden aan de deadline van 1 juli 2020 voor het houden van alle ledenvergaderingen, maar dit valt te wijten aan overmacht.

Wij hechten veel waarde aan de gezondheid van onze VvE-leden en die van de Pilaster collega’s. De collega’s hebben soms meerdere ledenvergaderingen per week, waarbij Pilaster de verantwoordelijkheid heeft over hun welzijn. Wij vragen om uw begrip in deze situatie.

 

Bereikbaarheid Pilaster

Wij bieden onze VvE beheerders de mogelijkheid om thuis te werken. Dit kan enige invloed hebben op de bereikbaarheid. Wij verzoeken u daarom zoveel als mogelijk per e-mail of via de webportal contact met ons op te nemen en alleen als het niet anders kan of echte spoed vereist is, dan telefonisch.

Ons kantoor is alleen geopend voor het ophalen of brengen van sleutels, materiaal etc. Voor overige zaken is ons kantoor gesloten.